Lösning för flera mästerskap i simning sommaren 2021

Nedan information har gått ut till alla distrikt och medlemsföreningar inom Svensk Simidrott (adresser från IdrottOnline):

Efter den senaste informationen från Folkhälsomyndigheten öppnas möjligheten för att arrangera organiserade tävlingar för alla åldrar, i mindre omfattning, med vidtagna smittskyddsåtgärder.
Svenska Simförbundet har därför gjort följande bedömningar kring sommarens mästerskapsarrangemang i simning.

SM/JSM i Halmstad
Tävlingen kan arrangeras som planerat 30/6 – 4/7. Samtliga parasimsgrenar innefattas som planerat. Tävlingen kommer dock att kräva ett färre antal deltagare/tävlingspass än vanligt för att kunna genomföras enligt FHM riktlinjer, därför kommer damer och herrar tävla på separata tävlingspass dagligen. Tävlingen kommer att avgöras i direktfinaler. Lagkapper kommer att simmas, dock kommer mixlagkapper att tas bort ut programmet. Huruvida det kommer finnas möjlighet att arrangera lagkapper för såväl juniorer som seniorer återkommer vi med information kring när uppdaterad grenordning presenteras. Tävlingen kommer kräva att samtliga deltagande föreningar bokar sitt boende på de officiella hotellen som kommer att erbjuda helpension samt ett smittopreventivt upplägg med slot-tider för måltider etc. Logierbjudande har bifogats.

Logierbjudande SM JSM 2021.pdf (205,89 kb)JSM/Sum-Sim äldre i Kungsbacka
Tävlingen kan arrangeras som 16-18/7. Flickor och pojkar tävlar olika pass dagligen och tävlingen avgörs i direktfinaler. Mat & logi kan bokas redan nu, för mer information se www.kbss.nu.

Sum-Sim yngre
Tävlingen är planerad till den 14-18/7. Detta arrangemang har flest planerade deltagare och vi har idag ingen lösning på hur vi ska kunna arrangera Sum-Sim. Vi är medvetna om att det är brådskande för föreningarna att få klarhet i huruvida arrangemanget kan genomföras och kommer inom kort att informera om och i så fall hur samt var tävlingen kan genomföras.

Vi är idag mycket glada över att två av tre mästerskap i sommar kan genomföras och ser fram emot att ge besked snarast kring ett eventuellt Sum-Sim.

Öppet vatten-SM 
Öppet vatten-SM arrangeras som tidigare planerat i Stockholm den 13-14 augusti. Då arrangeras SM, JSM och USM samt det Masters-SM som tidigare var planerat i Vansbro.