Tränarutbildningsinformation - SA samt nya Simidrottsledareutbildningen

Hej,

VSSF har nu fått in mer information från Svenska Simförbundet gällande den nya Simidrottsledarutbildningen, ersättningen till Simlinjeassistent – SA.
Var vänlig att ta del av informationen här.

Vi har efter den informationen kommit fram till att avsluta SA utbildningarna i juni (Göteborg), med kravet att man skall ha blivit godkänd på SISU:s Grundutbildning för tränare samt ha ett godkänt HLR intyg (max 12 mån. gammalt). Dessa förkunskapskrav gäller även för den nya Simidrottsledarutbildningen.

Observera att detta är absolut sista chansen att komplettera med SA Gul alt. SA Blå. De föreningar som är i stort behov inför sommaren av SA ledare kan anmäla in sina ledare till dessa utbildningar. Var dock medvetna om att de måste gå bägge utbildningarna, detta då vi inte är säkra på hur en framtida validering kan se ut. Datum för utbildningarna är:

  • SA Blå 8-9 juni
  • SA Gul 15-16 juni

 VSSF återkommer senare med HT 2019:s datum gällande Simidrottsledarutbildningen.

VSSF vill även passa fråga er hur ni ställer er till att om vi skall planera in ytterligare följande utbildningar i höst (VSSF kursledare har den utbildningsbehörigheten):

  1. Babysimsutbildning
  2. Simlinjeinstruktör (SI) 2-8 år

Återkoppla till oss via mail senast den 31/5, med ett ca antal ni är intresserade av att utbilda på punkt 1 och/eller punkt 2.

Med vänlig hälsning
VSSF Utbildningskommittén