Uppdatering angående sim-mästerskap i sommar

Det är sannolikt många av er inom simsverige som undrar vad status är för Sum-Sim, JSM och SM i sommar och hur Simförbundet tänker och agerar angående detta.

Simförbundets ambition och önskan har under hela våren har varit att vi ska kunna hålla samtliga mästerskap som planerat i sommar.

Efter gårdagens information från Folkhälsomyndigheten, tillåter gällande restriktioner efter 1 juni troligtvis endast mästerskap för simmare som är 19 år och yngre. Det innebär att vi fortsatt planerar för mästerskap i juli.

Om Simförbundet skulle behöva fatta ett slutgiltigt beslut om SM och JSM äldre i dagsläget skulle vi behöva ställa in mästerskapen. Därför avvaktar vi med beslut och inväntar ytterligare information från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet med en förhoppning om att läget ska förbättras, då vi fått indikationer att så kan vara fallet. Så fort vi får nya besked från aktuella myndigheter kommer vi att gå ut med ny information om vad det innebär för mästerskapen och ambitionen är att kunna återkomma med slutgiltigt beslut under nästa vecka.

Vi vill tacka dig för ditt tålamod i rådande situation där osäkerheten kring framtiden är fortsatt stor och vi hoppas samtidigt snart kunna återkomma med tydligare och gladare nyheter.

Svenska Simförbundet