Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Dags för Para Swim Open 2024 – för första gången på svensk mark

För först gången på svensk mark är det i helgen dags för Para Swim Open. Tävlingarna går av stapeln den 18-19 maj i Klitterbadet, Falkenberg och vi kan förvänta oss högklassig simning. "Hela landslaget är i Falkenberg, vi hoppas vi att de kan inspirera de yngre simmarna att fortsätta för att också nå dit någon gång", menar Ulrike Feldhusen från Falkenbergs Simklubb.

Aldrig tidigare har tävlingen som är Para Swim Open arrangerats på svensk mark, men 2024 är det så dags. Det är en häftig helg som väntar i Klitterbadet i Falkenberg, som får besök från simmare från flera olika länder i samband med tävlingarna.

"Det är första gången och det är den enda inbjudningstävling inom parasimning vad gäller Sverige. Vi har 92 anmälda simmare, däribland 16 stycken från Danmark och fyra från Island. Det som är lite speciellt är att det simmar nybörjare och elitsimmare på en och samma tävling", säger Ulrike Feldhusen från Falkenbergs Simklubb.

"Mer än vad vi hoppats på"

Bland de 92 anmälda simmarna finns hela det svenska landslaget på plats för att tävla, något som förhoppningsvis kan fungera som en inspiration.

"Hela landslaget är i Falkenberg, vi hoppas vi att de kan inspirera de yngre simmarna att fortsätta för att också nå dit någon gång. Totalt 92 simmare låter kanske inte så mycket men inom parasimningen är det många. Vi hade såklart hoppats på att det skulle komma många men inte riktigt våga tänka att det ville komma så många. Såklart vill vi ha ännu fler nästa år från fler länder som är nyfikna på att komma till oss".

Följ helgens tävlingar från Falkenberg via Swimify HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Taggar:

Publicerad: 2024-05-15

Senast uppdaterad: 2024-05-15

Författare: Gustav Calderon