Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Aktiv

Att lära sig att simma ska vara kul! I simskolan övar deltagarna upp sin vattenvana och teknik i de fyra simsätten under lekfulla former som även ska uppmuntra till rörelseglädje. Inga förkunskaper krävs och vår rekommendation är att barn kan börja i simskola från 4 års ålder. För mindre barn finns babysim och minisim.

Från och med 2011 infördes en ny utbildningsform för gymnasieungdomar som vill kombinera sina studier med elitträning, vi kan idag erbjuda det för två av våra simidrotter – simning eller simhopp. Svensks simidrott har idag 22 certifierade gymnasieskolor som erbjuder Nationell idrottsutbildning (NIU) i simning, varav fyra även erbjuder simhopp.

Träning, kost, kosttillskott och doping. Alla vill ju tävla på lika villkor och ha en idrott ren från doping. Men har du koll på vad som gäller? Gå utbildningen Ren vinnare och få stenkoll!

Visst vore det härligt att få ett extra tillskott i kassan - ta en titt på våra stipendier och se vilket av dem som du kan söka!

Visste du att inom Svensk Simidrott så finns det fem olika simidrotter? Simhoppning, simning, vattenpolo, konstsim och öppet vatten-simning. Utöver det så finns det även så kallad mastersverksamhet som är träning och tävling för alla över 20 år