Gå till innehåll
Simning

Lars Frölander tog emot medalj av Kungen

Den 9 april delade Konung Carl XVI Gustaf ut "H.M. Konungens medalj för förtjänster inom svensk idrott". En av de åtta idrottare som fick äran att ta emot utmärkelsen var Lars Frölander, som tog emot utmärkelsen för framstående insatser inom simning.

Åtta idrottare inom olika områden fick äran att den 9 april besöka Kungliga Slottet för att ta emot utmärkelsen från Kungens hand. En av de åtta var simningens egna Lars Frölander som efter en lång och framgångsrik karriär med OS-guld, nio VM-guld, tolv EM-guld och världsrekord på 100 meter fjärilsim i bagaget nu belönats med "H.M. Konungens medalj för förtjänster inom svensk idrott".

"Jag är otroligt tacksam och stolt över att idag ha fått ta emot H.M. Konungens hedersutmärkelse för mina insatser inom svensk idrott. En enorm glädje att få dela ögonblicket med min dotter dessutom. Det har varit en ära att representera Sverige under alla de mästerskap jag hoppat i bassängen under gulblå flagg. Det har varit hårt arbete och otaliga mil i bassängen - under närmare 30 år. Och jag har älskat det. Tack för uppmärksammandet av mina prestationer. Det känns oerhört fint att få ett sådant erkännande", skriver Lars Frölander på instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter att ha tagit emot utmärkelsen.

Stort grattis till utmärkelsen, Lars!

Publicerad: 2024-04-10

Senast uppdaterad: 2024-04-10

Författare: Gustav Calderon

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -