Gå till innehåll
Distrikt Västsvenska

Simkunnighet i skolan

Svensk Simidrott har cirka 300 medlemsföreningar där majoriteten har lång erfarenhet av och gedigen kunskap om simundervisning.


Våra simidrottsförening är experter på simkunnighet!

Svensk Simidrotts vision är Svensk Simidrott i världsklass, i ett Sverige där alla kan simma. Vi vill därför vara med och hjälpa skolor att förbättra simkunnigheten runtom i landet!

Svensk Simidrott har tagit fram en folder för att belysa alla de fördelar som finns med att delta i simundervisning, som arrangeras av en simidrottsförening. Simundervisning - En del av Svensk Simidrott. Pdf, 1.7 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontaktuppgifter till din närmsta simförening finner du här.

Fortbildning för pedagoger i vattenvana och simteknik

Svensk Simidrott kan erbjuda en fortbildningsdag i vattenvana och simteknik för idrottslärare, och annan personal i skolan. Utbildningen arrangeras med jämna mellanrum, men också utifrån önskemål. Kontakta gärna utbildning@svensksimidrott.se om ni har frågor gällande denna utbildning. Vi arrangerade dessa fortbildningsdagar under våren i flera kommuner.

Material

För dig som vill ha inspiration till din undervisning i simhallen kan vi tipsa om två olika övningsbanker. Den första, Övningsbank simskola, är till för barn som behöver öva vattenvana och att lära sig att simma. Den andra övningsbanken, Övningsbank simidrott, är till för barn som kan simma och vill lära sig mer om de olika simidrotterna; konstsim, simhopp, vattenpolo, simning och simning i öppet vatten. Övningsbankerna finner du nedan.

Övningsbank simskola Pdf, 598.9 kB, öppnas i nytt fönster.
Övningsbank simidrott Pdf, 2.7 MB, öppnas i nytt fönster.

barngrupp i bassäng

Publicerad: 2023-01-28

Senast uppdaterad: 2023-01-28

Författare: Marina Brohammer

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -