Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Nivå 3 - Licensierad Konstsimsledare

Licenskurser

För att bli godkänd på nivå 3 i konstsimmets utbildningsstruktur ska du ha gått och blivit godkänd på tre licenskureser inom olika ämnen för den målgrupp du främst tränare eller planerar att träna.

Svensk Simidrott arrangera årligen cirka tre stycken licenskurser Öppnas i nytt fönster. inom olika ämnen och för olika målgrupper.

Licensiering

Du kan bli licensierad på följande sätt:

  • Ledare som genomgått och blivit godkänd på nivå 1-3 i Svensk Simidrotts utbildningsstruktur.
  • Ledare som gått simidrottsspecifik utbildning kompletterat med validerade universitets/högskolestudier och/eller licensgrundande aktiviteter.

För att bli/vara licensierad ska även personen vara verksam teoretiskt, strategiskt och/eller praktiskt som ledare inom simidrott minst 400 tim/år (10 tim/v x 40 veckor) för den målgrupp som licensen avser.

Varför ska jag bli licensierad?

Din licens blir ett "kvittto" på att du genomgått Svensk Simidrotts utbildningssteg inom din simidrott, eller annan kompletterande likvärdig och validerad utbildning. Licensen är ett krav inom våra simidrotter om du som tränare ska kunna vara aktuell för olika förbundsuppdrag. Den är även ett grundläggande krav om du skulle vara intresserad av att bli krusledare för någon av Svensk Simidortts utbildningar. Din licens är förhoppningsvis också en bra grund som du kan ha med dig i diskusison med nuvarnade och kommande arbetsgivare kopplat till utbildning och uppdrag.

Ansökan om licensiering gör du till Svensk Simidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Praktikintyg för licens Word, 612.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Innan du ansöker om licens är det viktigt att du tagit del av hela regelverket, det hittar du här.

Publicerad: 2022-07-08

Senast uppdaterad: 2024-02-15

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -