Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Simundervisning

Simkunnighet är ett av Svensk Simidrotts prioriterade områden vi arbetar för att alla ska ges möjligheten att lära sig simma. Det är även grunden till att på ett så säkert sätt som möjligt vidare utöva våra olika simidrotter - Konstsim, Simhopp, Simning och Vattenpolo.

Under rubriken mallar & verktyg Öppnas i nytt fönster. hittar ni mer material som ni kan använda er av i er verksamhet.

Det är roligt och viktigt att vara simkunnig!

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med simkunnighetsfrågor. Öppnas i nytt fönster.

I vänstermenyn under respektive idrott och målgrupp finner du information om de utbildningar som finns och erbjuds för dig som arbetar med simundervisning.

Vi kan även skräddarsy utbildningar efter behoven i din organisation. Har du frågor kring utbildning kopplat till simundervisning kontakta utbildning@svensksimidrott.se

Simlärarboken

För alla som jobbar med simundervisning rekommenderar vi Simlärarboken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Simlärarboken vänder sig till dig som är intresserad av hur du steg för steg, på ett pedagogiskt sätt, lär barn och vuxna att simma. I boken beskrivs hur du som simlärare kan jobba för att få deltagarna simkunniga genom vattenvana, lek och rörelseglädje med hjälp av de fyra simsätten. I boken finns också praktiska övningar och metoder för att planera simundervisningen utifrån varje deltagares behov och förutsättningar. Du lär dig även om livräddning, säkerhet och ansvar. Boken hittar du hos SISU Idrottsböcker.

Simlärarboken

Publicerad: 2022-07-08

Senast uppdaterad: 2022-12-27

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -