Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Föreningskunskap

Svensk Simidrotts medlemsföreningar är ideella och bedriver verksamhet inom konstsim, simhopp, simning, simning i öppet vatten och vattenpolo. Våra föreningar bedriver simundervisning, träningsverksamhet och tävlingsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna och förutom att vi har många aktiva så har vi också många som engagerar sig som ledare, funktionärer och i styrelser.

För att verksamheten i och kring vattnet ska bli så bra som möjligt så är det viktigt att organisationen i föreningen fungerar. Under den här rubriken hittar ni det mesta ni behöver veta för att bedriva föreningsverksamhet.

Foldern förklarar kortfattat vad en ideell förening är och vad det innebär att vara medlem i en förening. Denna information finns på sju olika språk: Svenska, Arabiska, Engelska, Franska, Pashto, Persiska och Somaliska

Foldern förklarar vad Svensk Simidrott är och på vilket sätt verksamheten bedrivs. Den innehåller även Svensk Simidrotts kärnvärden och gör nedslag i ett antal profiler inom de fem olika simidrotterna.

Vill du eller någon i din förening göra ett föreningsbyte? Här hittar du all information du behöver om hur det går till och vilka regler som gäller.

Från och med den 1 januari 2020 ska alla föreningar inom RF begära begränsat registerutdrag av samtliga inom föreningen som har direkt och regelbunden kontakt med barn. Här hittar du mer information om registerutdrag och hanteringen av dessa.